FAQ

1. Hoeveel kost een interieuradvies?

Hoewel we de vraag heel vaak krijgen, sturen we nooit zomaar een offerte. We komen altijd eerst gratis en volledig vrijblijvend langs om kennis te maken, de verwachtingen af te stemmen en de ruimtes te bekijken. Onze offertes zijn immers altijd maatwerk.  Alles hangt af van hoever de klant zelf wil gaan! Prijzen variëren daarom van 150€ (voor een eenvoudig kleuradvies) tot bijvoorbeeld 3500€ (voor een totaalconcept, met 3D-ontwerp, opvragen van offertes, opvolging van de werken, shopbegeleiding en styling aan huis). Je krijgt altijd op voorhand een gedetailleerde offerte. We gaan voor duidelijkheid en transparantie!
Wil je dus weten wat de kostprijs voor een ontwerp van jouw project zou zijn? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek! 0479 25 63 36 of info@ateliersosu.be 

2. Vernieuwen en renoveren kost op zich al genoeg. Wat is de meerwaarde van een interieurvormgever? 

  • We begeleiden je doorheen je keuzes. Waar bespaar je beter niet op (omdat het een investering is die opbrengt) en wat kan je echt wel goedkoper gefixt krijgen dan vaak wordt beweerd? 
  • We ontwerpen iets waar je je goed bij voelt, wat je mooi vindt, maar begeleiden je tegelijk ook bij de praktische keuzes! Is er voldoende beweegruimte? Hoe zit het met technische leidingen? Hoe gebruik je ruimtes zo efficiënt mogelijk? Interieuradvies is meer dan esthetica! Het is een onderbouwde studie, die je heel wat miserie achteraf kan besparen.
  • Met een degelijk plan kunnen uitvoerders (of jijzelf) efficiënter aan de slag
  • Met een degelijk plan geef je geen geld uit aan dingen die achteraf toch niet zo goed blijken uit te draaien, gedaan met miskopen dus!
  • Met een degelijk plan kan je vooraf verschillende opties naast mekaar zetten en je twijfels van de baan vegen
  • We tonen je de weg in de wereld van de uitvoerders en helpen je offertes vergelijken en zelfs bemiddelen
  • Interieuradvies is helemaal niet zo duur als vaak wordt gedacht! Benieuwd? Vraag gratis & vrijblijvend een kennismakingsgesprek en offerte aan! 0479 25 63 36 of info@ateliersosu.be 

3. Zijn we vrij in de keuze van aannemers?

Ja!
We werken goed en nauw samen met een aantal aannemers, wat heel wat voordelen heeft bij de uitvoering van de werken, maar onze klanten blijven altijd vrij om zelf te kiezen. Dit zonder financiële consequenties! Heel wat van onze klanten voeren het ontwerp ook zelf uit. En ook dan staan wij bij met raad en daad!
Ben je toch benieuwd naar onze partners? Check dan hier!
Heb je als aannemer interesse in een partnerschap met Atelier Sosu? Neem contact op!

4. Zijn we vrij in de keuze van materialen?

Ja!
Ook op vlak van materiaal- en meubelkeuzes hebben we door de jaren heen heel wat ervaring en enkele goede samenwerkingen opgebouwd, maar de klant heeft altijd de keuze! We werken onze ontwerpen uit rond deze keuze! Zo ontwierpen we al net zo goed een ruimte met meubels van budgetwinkels of tweedehandsspullen als een woning met stukken uit designercollecties.

5. Hanteren jullie een specifieke stijl?

Uiteraard hebben zowel Nele als Jolijn elk een licht andere stijl, maar het ontwerp draait altijd rond de stijl van de klant! We hechten enorm veel belang aan een fijn kennismakingsgesprek en aan een goed gesprek over de wensen van de klant.  Dat kan gaan van klassiek over landelijk, scandinavisch of industrieel naar modern, met alle variënten tussenin! Om hierin mee te zijn laten we ons uiteraard regelmatig inspireren, door interieurmode op te volgen, toonzalen en beurzen te bezoeken en onze ogen & oren altijd wijd open te houden!